מנהגי השבעה והאבל – מידע לאבלים

מנהגי השבעה והאבל – מידע לאבלים

מנהגי השבעה והאבל – מידע לאבלים

במרכז להדפסת מודעות אבל תוכלו להדפיס מודעות אבל החל מ-150 ₪ ולקבל שירות VIP הכולל שירותי הדבקת מודעות אבל, משלוח מהיר עד הבית ובנוסף אפשרות להדפסת ופרסום מודעות אבל בעיתונים הארציים. חייגו עכשיו לקבלת השירות

בימי השבעה והאבל ישנם מנהגים ביהדות לפיהם נוהגים. מנהגים אלו בעצם מורים לנו איך להתנהג בימי השבעה, איך על האבלים לנהוג ואיך לנהוג בבית האבלים, מהן התפילות עלינו לקרוא, מה קוד הלבוש ואיך להתייחס לכניסת ויציאת שבתות וחגים. זמן האבלות מתחלק ל4 תקופות: תקופת אנינות, שבעה, השלושים ושנת האבל.

פניה מהירה

    תקופת האנינות – בין הפטירה לקבורה

    לזמן זה נקבע מעמד מיוחד ביהדות. קרובי המשפחה מדרגה ראשונה של המנוח נחשבים לאוננים. הכאב העמוק בו הם שרויים מונע מהם והם אינם נדרשים לבצע מצוות כלשהן. האוננים נמנעים מרחצה, תספורת, גילוח, איפור, קרם טיפוח, השתתפות בשמחות, שתיית יין, אכילת בשר ואיסור על יחסי אישות. אם אחד מימי השבעה חל בשבת, בכניסת השבת מתבטלים איסורים אלו חוץ מהאיסור על יחסי אישות.

    ימי השבעה

    שבעת הימים שמתחילים מיד בתום הלוויה. כל האבלים יושבים שבעה בבית המנוח. לפי המסורת יש לכך חשיבות רבה. כל האורחים שמגיעים באותו שבוע לבקר ולנחם אמורים להקל על האבלים בהתמודדות עם הכאב בעצם חברתם. את שבעת ימי האבל מתחילים לספור מרגע הקבורה. ספירת הימים ביהדות היא משקיעת השמש ועד לשקיעתה ביום המחרת. ישנם חגים שמפסיקים את השבעה. אם הלוויה נערכה לפני ראש השנה, סוכות, פסח, שבועות או יום הכיפורים, אזי, מסתיימת השבעה לפני כניסת החג. לוויה הנערכת בימי חול, נדחית השבעה ומתחילה רק בצאת השבת. פורים אינו דוחה שבעה אך מחליפים בגדים לכבודו ויוצאים מהבית.

    הדפסת מודעות אבל

    מנהגי השבעה

    סעודת הבראה: בסוף הלוויה ובחזור האבלים לבית המנוח, תוגש ארוחה הנקראת סעודת הבראה ונהוג לאכול בה מאכלים עגולים כמו ביצים, קטניות כמו עדשים ובייגלה, סמל למעגל החיים.
    איסור מלאכה: בתקופת השבעה אין על האבלים לעסוק בשום מלאכה כולל הגשת אוכל. דבר היעשה ע״י המבקרים על מנת להקל על האבלים.
    איסור הנאות: הימנעות מרחיצת הגוף, החלפת בגדים, תספורת וגילוח, איפור, קרמים, נעילת נעלי עור, קיום יחסי אישות, השתתפות בשמחות או יציאה מהבית.
    שינה בבית השבעה: לאבלים שתי אפשרויות, האחת שינה רצופה של שבוע בבית המנוח, או שהייה במהלך היום ופרישה בשעות הלילה למטרת שינה.
    לבוש: נהוג ללבוש את בגדי הלוויה, בה נקרעה החולצה ולא להחליף לבגדים נקיים. יש כאלו שמחליפים בגדים כל יום מטעמי ניקיון.
    נר נשמה: נהוג להדליק נרות נשמה שדולקים שבוע ימים.
    תפילות ולימוד בבית האבל: לפחות עשרה גברים, שמשלימים מניין, על מנת שיהיה אפשר לקרוא קדיש. יש לדאוג לספרי תורה וכיפות.
    שבעה בשבת: השבת לא מפסיקה את השבעה, אך בצאת השבת לא מתאבלים. לקראת השבת אפשר להתרחץ וללבוש בגדים נקיים.
    עלייה לקבר בתום השבעה: בתום ימי השבעה, עולה המשפחה לקבר. ביום זה יושבים האבלים עוד זמן קצר ואז נהוג להקימם מהשבעה על ידי קריאת ״ קומו מאבלכם״.

    תקופת השלושים

    בתום השבעה מצטמצמים מנהגי האבלות. שלושים ימים מיום הקבורה. בתום תקופה זו תמה תקופת האבל לרוב בני המשפחה חוץ מאבלות על אב או אם, שתמשך 12 חודשים. בתקופה זו נהוג לחזור לעבודה ולצאת מהבית. אך עדיין נמנעים מתספורת וגילוח, בגדים חדשים או השתתפות בשמחות. בתום תקופה זו עולים שוב לקבר וזה גם טקס חנוכת המצבה.

    הדפסת מודעות אבל

    המרכז להדפסת מודעות אבל

    במרכז להדפסת מודעות אבל, תוכלו להיעזר בכל שירות הקשור לימי האבל וללוויה. הדפסה של מודעות בכל שעה ומסירתן אליכם על ידי שליח, שירותי תלייה, פרסום המודעות, יצירת קשר עם חברת קדישא או כל מידע חיוני בו תוכלו להיעזר בימים קשים אלו. במרכז רגישים ומבינים את מצבכם והכל נעשה ברגישות והבנה.